Waardering:
69% of 100
Brooks
Brooks B33 zadel voor transportfietsen.
Direct Leverbaar uit eigen voorraad
Vanaf € 195,50 Normale Prijs € 230,00

Brooks B33.

De Brooks B33. Dit model vindt zijn oorsprong in 1938 toen het werd ontworpen voor transportfietsen, de huidige Brooks B33 is het enige fietszadel dat nog steeds met gestrande achterste schroefveren en een front veerlus wordt uitgevoerd. Als gevolg daarvan is het zitcomfort subliem en wordt elke oneffenheid weggefilterd.
Meer comfort als dit zul je niet snel vinden in een zadel.

Het uiterlijk van deze klassieker geeft daarnaast natuurlijk ook de perfecte 'finishing touch' aan een traditionele stadsfiets.

De sterkte van dit zadel in combinatie met de breedte maakt het ook tot een populaire keuze voor zwaardere fietsers.

Lengte: 318 mm
Breedte: 235mm
Hoogte: 110mm
Gewicht: circa 1600g

Kenmerken
-
Duurzaam, 5 mm plantaardig gelooid leer
- Verchroomde, gevlochten veren en framemontage
- Dubbel railsysteem voor traditionele zadelklemmen
- Buisvormige stalen klinknagels
- Opvallend zijstempel
- Iconische Brooks achterplaat

MADE IN ENGLAND

Let op, de B33 dient te worden opgespannen met een groot formaat schroevendraaier (niet inbegrepen). Op de enveloppe van de handleiding die u bij het zadel aantreft staat een tekening van een spansleutel.
Die gebruikte enveloppe kan verwarrend werken maar de afgebeelde spansleuteldaarop is dus geen onderdeel van de levering.

Aangeraden om mee te bestellen
Leer is een natuurproduct dat beschermd moet worden en af en toe ingevet om ze lang mogelijk mee te gaan.
Als u dit artikel in uw winkelmand doet dan zult u daar de volgende artikelen ook zien die we sterk aanraden om mee te bestellen

- Potje Proofide leervet. Hiermee kunt u uw zadel onderhouden. Ook is dit het enige vet dat gebruikt mag worden indien u uw garantie wilt behouden!
Indien u een ander leervet dan Brooks Proofide gebruikt vervalt de garantie.

- Regenhoes maat  large. Om uw zadel tegen vocht te bescherm

Kenmerken
ZadelmodelB33
Brooks VeringMet veren
ZadellijnUnique
RailsStaal
KlinknagelsStaal
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Brooks B33
Uw waardering
Vragen
Goedemiddag, hoe span je een B33?
Met een lange platte schroevendraaier. Er is geen specifiek Brooks gereedschap voor.
Zelf een vraag stellen?

Wel of geen zadelstrop voor montage?

Een Brooks zadel wordt in de regel, zoals ieder ander zadel, geleverd exclusief een zadelstrop. De montage van dat Brooks zadel is dan in principe bedoeld voor een 'micro adjust' / 'patent' zadelpen. Dat is een zadelpen waar de klemming voor het zadel integraal onderdeel is van de zadelpen.
Als u een Brooks zadel met een enkele rails wilt monteren op een type 'kaars' zadelpen dan dient u er los een zadelstrop voor enkele rails bij te bestellen.

Er zijn ook zadels van Brooks die direct bedoeld zijn voor montage op een 'kaars zadelpen'. Dit zijn de zadels met een dubbele of driedubbele onderbrug. Voorbeelden hiervan zijn de Brooks B66, Brooks B33, en Brooks B135
Die type zadels daar zit de zadelstrop dan wel al bij. Die zadels mogen ook enkel op 'kaars' model zadelpennen.

Meer uitleg hierover? Klik hier voor een artikel met alle informatie.

Correct monteren van een leren Brooks zadel

Een correcte installatie van een Brooks zadel is zeer belangrijk. Een goede montage zorgt ervoor dat u het zadel correct inzit en dat u lang plezier van het zadel zult hebben.
Een incorrecte montage waarbij het zadel niet goed op de strop bevestigd is kan uiteindelijk leiden tot een breuk in de zadelrails door een verkeerde verdeling van de druk. Voorkom dit door uw zadel met aandacht en conform de handleiding te monteren.

Van belang bij het monteren van het zadel is de juiste positie van de klemming van de zadelklem op de zadelbrug van Brooks.
De klem of strop dient keurig in het midden te zitten van de beschikbare rails.

Op die manier is de drukverdeling optimaal.
Indien u verder naar voren of naar achteren wilt zetten verschuif dan nooit een Brooks zadel op het uiterste punt van de rails omdat de drukverdeling dan niet correct is.
Een andere zadelpen met een andere setback is dan de juiste oplossing.

In onderstaande instructievideo kunt u de juiste manier van monteren zien

.

 

Brooks Proofide leervet is het enige vet dat gebruikt mag worden op een Brooks zadel

Voor alle leren Brooks zadels (behalve de Aged / Softened Brooks zadels) is het aangeraden om het originel Brooks proofide te gebruiken.
Het gebruik van andere leervetten doet de garantie vervallen conform de garantievoorwaarden van Brooks England.

- Behandel een leren Brooks zadel met Brooks Proofide leervet. Hierdoor wordt het leer soepel, wat het inrijden bevordert. Ook beschermt leervet het zadel tegen invloeden van buitenaf.

- Het grootste deel van dit leervet dient aan de onderzijde van het zadel te worden aangebracht.
Slechts een kleine hoeveelheid moet bovenop moet worden gebruikt en dit dient tevens goed te worden uitgewreven om afgeven te voorkomen.

- Dit invetten dient diverse keren tijdens de inrijperiode te worden herhaald en daarna elke drie kwart jaar.

- Brooks proofide leervet dient niet gebruikt te worrden op de Aged-zadels. Deze zijn namelijk al voorbewerkt en extra soepel van zichzelf.

- Zet een fiets met een leren Brooks zadel niet zomaar buiten in de regen. Als u op een nat zadel gaat rijden, kan het leer namelijk afgeven en vlekken in kleding veroorzaken. Verder kan het leer ook dusdanig gaan doorzakken, waardoor het zadel onbruikbaar wordt.
Gebruik dan ook een handig Brooks zadelhoesje voor het zadel om deze te beschermen als die buiten staat.

- De juiste leerspanning zorgt ervoor dat het zadel goed in vorm blijft en zijn comfort behoudt. Om het leerdek op te spannen, draait u de bout in de neus van het zadel maximaal 90 graden per keer en controleert u de spanning. De belangrijkste regel: niet teveel spanning en niet te vaak opspannen. Als het einde van de neusbout is bereikt, kan het zadel niet verder worden gespannen.

Vragen?