Waardering:
92% of 100
Brooks
Brooks B67 Aged
Op voorraad in onze winkel
Vanaf € 108,79 Normale Prijs € 160,00

Brooks B67 Aged / Softened

De Brooks B67 is de moderne versie van het Brooks B66 model, welke voor het eerst verscheen in de 1927 catalogus. De Brooks B67 wijkt af van de oorspronkelijke Brooks B66 doordat deze iets minder hoog is gebouwd (verschil is 28 mm) en het lagere gewicht (de B67 is 200 gram lichter).

Dit wordt bereikt door het gebruik van een enkele zadelrails in plaats van een dubbele.

Gebleven is de klassieke afvering voor ultiem comfort, de B67 is uitgerust met een een rails voor de bevestiging aan de moderne micro-adjust zadelpennen.

Deze uitvoering is met de 'Aged' leersoort gefabriceerd waardoor de inzitperiode vrijwel verdwenen is en het zadel direct comfortabel is.

De Brooks B67 aged is een ideaal zadel voor woon-werkverkeer of toerfietsen in staande zithouding, of het nu gaat om stadsfietsen, fietsen in Nederlandse stijl, bakfietsen of staande toerfietsen. De B67 is gemaakt met een enkele rail voor gebruik met standaard, micro-verstelbare zadelpennen en plantaardig gelooid leer voor flexibele, hangmat-achtige prestaties die na verloop van tijd prachtig verouderen en zich vormen naar de vorm van de berijder. Met veters voor het spannen van het zadel, is het Brooks zadel afgewerkt met bewerkte klinknagels en een zwart onderstel.

MADE IN ENGELAND

Aangeraden om mee te bestellen
- Regenhoes maat medium. Om uw zadel tegen vocht te beschermen.


Brooks B67 Aged Heren uitvoering
Lengte: 260mm
Breedte: 205mm
Hoogte: 73mm
Gewicht: 850g

 

Brooks B67 Aged Damesuitvoering
Lengte: 240mm
Breedte: 205mm
Hoogte: 85mm
Gewicht: 810g

Kenmerken
ZadelmodelB67
Brooks VeringMet veren
ZadellijnAged
RailsStaal
KlinknagelsStaal
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Brooks B67 Aged
Uw waardering
Klantvragen
Tot welk gewicht kan dit en de andere dameszadels dragen?
De fabrikant heeft geen maximaal gewicht verbonden aan dit Brooks zadel. Wij kunnen daar dan ook geen uitspraken over doen.
Mijn fiets heeft al een zadel met zadelstrop (voor enkele rails), is het nodig om een speciale Brooks zadelstrop te bestellen voor dit zadel?
Indien die geschikt is voor rails met een diameter van 7 mm dan kunt u ook uw bestaande zadelstrop gebruiken.
Wat is de dikte van de rails ?
Wilt u zelf een vraag stellen?
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Wel of geen zadelstrop voor montage?

Een Brooks zadel wordt in de regel, zoals ieder ander zadel, geleverd exclusief een zadelstrop. De montage van dat Brooks zadel is dan in principe bedoeld voor een 'micro adjust' / 'patent' zadelpen. Dat is een zadelpen waar de klemming voor het zadel integraal onderdeel is van de zadelpen.
Als u een Brooks zadel met een enkele rails wilt monteren op een type 'kaars' zadelpen dan dient u er los een zadelstrop voor enkele rails bij te bestellen.

Er zijn ook zadels van Brooks die direct bedoeld zijn voor montage op een 'kaars zadelpen'. Dit zijn de zadels met een dubbele of driedubbele onderbrug. Voorbeelden hiervan zijn de Brooks B66, Brooks B33, en Brooks B135
Die type zadels daar zit de zadelstrop dan wel al bij. Die zadels mogen ook enkel op 'kaars' model zadelpennen.

Meer uitleg hierover? Klik hier voor een artikel met alle informatie.

Correct monteren van een leren Brooks zadel

Een correcte installatie van een Brooks zadel is zeer belangrijk. Een goede montage zorgt ervoor dat u het zadel correct inzit en dat u lang plezier van het zadel zult hebben.
Een incorrecte montage waarbij het zadel niet goed op de strop bevestigd is kan uiteindelijk leiden tot een breuk in de zadelrails door een verkeerde verdeling van de druk. Voorkom dit door uw zadel met aandacht en conform de handleiding te monteren.

Van belang bij het monteren van het zadel is de juiste positie van de klemming van de zadelklem op de zadelbrug van Brooks.
De klem of strop dient keurig in het midden te zitten van de beschikbare rails.

Op die manier is de drukverdeling optimaal.
Indien u verder naar voren of naar achteren wilt zetten verschuif dan nooit een Brooks zadel op het uiterste punt van de rails omdat de drukverdeling dan niet correct is.
Een andere zadelpen met een andere setback is dan de juiste oplossing.

In onderstaande instructievideo kunt u de juiste manier van monteren zien

.

 

Brooks Proofide leervet is het enige vet dat gebruikt mag worden op een Brooks zadel

Voor alle leren Brooks zadels (behalve de Aged / Softened Brooks zadels) is het aangeraden om het originel Brooks proofide te gebruiken.
Het gebruik van andere leervetten doet de garantie vervallen conform de garantievoorwaarden van Brooks England.

- Behandel een leren Brooks zadel met Brooks Proofide leervet. Hierdoor wordt het leer soepel, wat het inrijden bevordert. Ook beschermt leervet het zadel tegen invloeden van buitenaf.

- Het grootste deel van dit leervet dient aan de onderzijde van het zadel te worden aangebracht.
Slechts een kleine hoeveelheid moet bovenop moet worden gebruikt en dit dient tevens goed te worden uitgewreven om afgeven te voorkomen.

- Dit invetten dient diverse keren tijdens de inrijperiode te worden herhaald en daarna elke drie kwart jaar.

- Brooks proofide leervet dient niet gebruikt te worrden op de Aged-zadels. Deze zijn namelijk al voorbewerkt en extra soepel van zichzelf.

- Zet een fiets met een leren Brooks zadel niet zomaar buiten in de regen. Als u op een nat zadel gaat rijden, kan het leer namelijk afgeven en vlekken in kleding veroorzaken. Verder kan het leer ook dusdanig gaan doorzakken, waardoor het zadel onbruikbaar wordt.
Gebruik dan ook een handig Brooks zadelhoesje voor het zadel om deze te beschermen als die buiten staat.

- De juiste leerspanning zorgt ervoor dat het zadel goed in vorm blijft en zijn comfort behoudt. Om het leerdek op te spannen, draait u de bout in de neus van het zadel maximaal 90 graden per keer en controleert u de spanning. De belangrijkste regel: niet teveel spanning en niet te vaak opspannen. Als het einde van de neusbout is bereikt, kan het zadel niet verder worden gespannen.

Vragen?