Singlespeed fietskettingen zijn kettingen gemaakt om met een enkel voorblad en een enkel achterblad te gebruiken. In de regel is de maat 1/8" of 3/32". Zorg ervoor dat de breedte van de ketting matched met uw tandbladen.
singlespeed fixedgear fietskettingen kmc izumi shimano sram

Singlespeed Fietskettingen

Singlespeed fietskettingen.

Filteren

Single speed kettingen zijn gemaakt voor een aandrijving zonder een extern derailleursysteem. Dat kunnen fietsen zijn met een versnellingsnaaf maar ook een singlespeedfiets, een baanfiets ofwel fixedgear fiets. Een singlespeed ketting kan dus een relatief eenvoudige ketting zijn met sterkere schakels omdat de singlespeed fietsketting niet van blad hoeft te veranderen.

Singlespeed fietsketting op een naafversnellingen zijn de essentie van fietscomfort en betrouwbaarheid. Singlespeed fietskettingen op een baanfiets / fixedgear fiets behoren tot de kern van het pure fietsen.
Omdat een singlespeed fietsketting in tegenstelling tot derailleurversnellingen aan minder mechanische krachten wordt blootgesteld, wordt ook de algemene slijtage van de singlespeed fietsketting aanzienlijk verminderd. Dit fundamentele voordeel van deze singlespeed fietsketting zorgt er echter niet voor dat er geen technische ontwikkelingen zijn voor singlespeed fietskettingen. Zo zijn KMC singlespeed fietskettingen vaak voorzien van de oppervlaktebehandeling EPT. Wat een echte mijlpaal is op het gebied van roestbescherming voor singlespeed kettingen.
Bij de singlespeed fietskettingen kun je allround fietskettingen vinden maar ook speciale fietskettingen voor BMX of fixedgear fietsen.

Ondanks de robuustheid van singlespeed fietskettingen worden deze natuurlijk ook blootgesteld aan weersomstandigheden. Hoogwaardige materialen en coatings op singlespeed kettingen zorgen voor een lange levensduur bij regelmatig fietskettingonderhoud. De singlespeed fietsketting moet daarom regelmatig worden gecontroleerd en de rek moet worden gemeten met een kettingmeter.

Vragen?