Een lockring is een borgring met schroefdraad die wordt gebruikt om te voorkomen dat het tandwiel losraakt tijdens het fietsen op de baannaaf van een fixedgear of baanfiets.
lockring fixedgear

Fixed Gear Lockring

Fixeert je tandwiel

Een locking is een dunne bedrade borgmoer die wordt gebruikt om te voorkomen dat het tandwiel van je fixedgear / baanfiets van de bedrade baannaaf losschiet. Fixedgear-naven gebruiken dus een borgring om te voorkomen dat het vast verzet tandwiel losdraait tijdens het fietsen.
Een lockring wordt alleen gebruikt voor fietsen met vast verzet, een singlespeed met vrijloop heeft geen lockring nodig.

Als u een lockring monteert, dan schroeft u de fixedgear lockring tegen de klok in op de baannaaf. Gebruik altijd een specifiek stuk lockring gereedschap om de lockring stevig tegen het tandwiel aan te spannen. Zorg er vóór gebruik altijd voor dat de lockring en het naafschroefdraad volledig in elkaar grijpen.
Onthoud dus dat een borgring een omgekeerde schroefdraad heeft, dus u moet hem naar links draaien om hem strakker te maken en gebruik altijd een stuk gereedschap om de borgring op de fixedgear-naaf vast te draaien.

Controleer ook of je de juiste schroefdraad hebt. Wij verkopen sluitringen met bijvoorbeeld Italiaans en Brits schroefdraad. Informeer bij de fabrikant van je naaf welk schroefdraad of borgring je nodig hebt.
Gebruik nooit de verkeerde borgring op je fixedgear naaf, het lijkt in eerste instantie misschien te werken, maar het beschadigt het schroefdraad op de fixed gear naaf. Wij verkopen betaalbare en eenvoudige lockringen maar ook zeer hoogwaardige lockringen voor uw fixedgear van merken als Sturmey Archer en BLB.

Samenvattend. De fixedgear lockring is een ring met schroefdraad die wordt gebruikt om te voorkomen dat het tandwiel losraakt tijdens het draaien op de baannaaf van een fixie of baanfiets.

Vragen?