Op zoek naar een derailleur of kettinggeleider voor uw fietsaandrijving? Op deze pagina kun je deze bekijken of direct doorklikken naar 1 van de categorieën hieronder.

Achterderailleur mtb
voorderailleur_mountainbike_shimano
kettinggeleider_mountainbike_shimano

Derailleurs voor fietsen

Achter derailleur
Een achterderailleur van een fiets is een onderdeel op een fiets dat verantwoordelijk is voor het schakelen van de ketting tussen verschillende versnellingen op de achtercassette. De derailleur bestaat uit een veerbelast mechanisme dat de ketting beweegt tussen tandwielen van verschillende grootte, waardoor de berijder de weerstand van het trappen kan aanpassen en een optimale cadans kan behouden.

Er zijn verschillende soorten achterderailleurs op de markt, en de juiste voor jou hangt af van je rijstijl, het terrein waarop je gaat rijden en het aantal versnellingen op je fiets. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een achterderailleur:

Kooilengte: De kooi is de lange arm van de derailleur die de jockeywielen vasthoudt en de ketting van het ene tandwiel naar het andere leidt. Derailleurs zijn er in verschillende kooilengtes, wat van invloed kan zijn op het aantal tanden dat de derailleur op de cassette kan plaatsen. Een kortere kooilengte is over het algemeen beter voor fietsen met minder versnellingen, terwijl een langere kooi beter is voor fietsen met meer versnellingen.

Capaciteit: De capaciteit van een derailleur is het bereik van versnellingen dat het kan bevatten, wat wordt bepaald door het verschil tussen de kleinste en grootste tandwielen op de cassette. Een derailleur met een hogere capaciteit kan een groter aantal versnellingen aan.

Compatibiliteit: Achterderailleurs moeten compatibel zijn met de shifters en cassette op je fiets. Verschillende fabrikanten hebben verschillende specificaties en standaarden, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de derailleur die je kiest compatibel is met de onderdelen van je fiets.

Spanning: De derailleur moet voldoende spanning op de ketting houden om te voorkomen dat deze overslaat of eraf valt. Een derailleur met een sterkere veer zal over het algemeen voor meer spanning zorgen.

Gewicht: Het gewicht van de derailleur kan ook een overweging zijn, vooral voor rijders die gewicht willen besparen op hun fiets.

Over het algemeen is een achterderailleur een belangrijk onderdeel van de aandrijflijn van een fiets waarmee berijders hun weerstand kunnen aanpassen en een optimale cadans kunnen behouden. Door de bovenstaande kenmerken in overweging te nemen en een derailleur te kiezen die compatibel is met de onderdelen van uw fiets, kunt u ervoor zorgen dat uw fiets is uitgerust met de juiste derailleur voor uw rijbehoeften.

Merken Derailleurs
Er zijn verschillende bekende merken die hoogwaardige derailleurs voor fietsen produceren. Hier zijn enkele van de meest populaire merken:

Shimano: Shimano is een van de grootste fabrikanten van fietsonderdelen ter wereld en produceert een breed scala aan derailleurs voor zowel racefietsen als mountainbikes. Hun derailleurs staan bekend om hun betrouwbaarheid en soepele schakelprestaties.

SRAM: SRAM is een ander populair merk dat derailleurs produceert voor weg- en mountainbikes. Ze staan bekend om hun innovatieve technologieën, zoals hun 1x aandrijflijnen die een voorderailleur overbodig maken.

Campagnolo: Campagnolo is een Italiaans merk dat hoogwaardige derailleurs voor racefietsen produceert. Hun derailleurs staan bekend om hun precisie en soepele schakelprestaties.

MicroSHIFT: MicroSHIFT is een Taiwanees merk dat een reeks derailleurs voor weg- en mountainbikes produceert. Ze staan bekend om hun betaalbare prijzen en goede prijs-kwaliteitverhouding.

SunRace: SunRace is een Taiwanees merk dat een reeks derailleurs produceert voor weg- en mountainbikes. Ze staan bekend om hun betrouwbare schakelprestaties en betaalbare prijzen.

Er zijn ook verschillende andere merken die derailleurs produceren, waaronder FSA, Box en KMC. Uiteindelijk hangt het juiste merk voor u af van uw rijstijl en voorkeuren, evenals de compatibiliteit van de derailleur met de onderdelen van uw fiets.

Voorderailleur

Een voorderailleur is een onderdeel op een fiets dat verantwoordelijk is voor het verschuiven van de ketting tussen de kettingbladen op het voorste crankstel. De derailleur bestaat uit een veerbelast mechanisme dat de ketting tussen de verschillende kettingbladen beweegt, waardoor de berijder de weerstand van het trappen kan aanpassen en een optimale cadans kan behouden.

Er zijn verschillende soorten voorderailleurs op de markt, en de juiste voor jou hangt af van je rijstijl, het aantal kettingbladen op je fiets en het type schakelsysteem dat je fiets gebruikt. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een voorderailleur:

Montagetype: voorderailleurs zijn er in verschillende montagetypes, waaronder hardsolderen, vastklemmen en directe montage. Het montagetype dat je nodig hebt, is afhankelijk van de diameter van het frame en de zitbuis van je fiets.

Aantal kettingbladen: Het aantal kettingbladen op je fiets bepaalt welk type voorderailleur je nodig hebt. Een dubbele voorderailleur is ontworpen voor fietsen met twee kettingbladen, terwijl een drievoudige voorderailleur is ontworpen voor fietsen met drie kettingbladen.

Kooivorm: De kooi is het deel van de derailleur dat de ketting van het ene kettingblad naar het andere geleidt. Voorderailleurs zijn er in verschillende kooivormen, waaronder rond en ovaal. De vorm van de kooi kan van invloed zijn op hoe soepel de ketting loopt

Vragen?