Maxxis Assegai EXO+/TR
Levering in 1 / 2 dagen
Vanaf € 49,99 Normale Prijs € 83,50

Maxxis buitenband Assegai

Maxxis Assegai EXO+/TR

De Assegai is gebouwd om overal snel te gaan en biedt een vasthoudende, voorspelbare grip, goedgekeurd door Greg Minaar zelf.

De kenmerkende band van Wereldbekerkampioen Greg Minnaar

  • MaxxTerra rubbersamenstelling
  • Dubbellaags karkas voor afdalingen
  • Tubeless compatibel
  • Wide Trail-karkas geoptimaliseerd voor velgen van 30-35 mm

De Assegai kan voor en achter worden gebruikt voor een zeker gevoel of als een voorkant in combinatie met een sneller rollende achterband.

Aanbevolen installatie: Voorkant

Verkijgbaar in: 27 x 2,50 en 29 x 2,50

EXO +

De EXO + constructie combineert twee van Maxxis beste lekbeschermingsmaterialen: SilkShield en EXO. De SilkShield-laag loopt van kraal tot kraal met een laag EXO langs de zijwanden. Gecombineerd creëren deze twee materialen EXO + die de lekbescherming van het loopvlak met 27% verbetert; zijwandbestendigheid met 51%; en weerstand tegen afknijpen van flats met 28%.

Het idee van de ontwerper, Greg Minaar:

“Mijn idee was om een band te ontwerpen rond enkele van de iconische loopvlakpatronen van Maxxis. Ik begon in het centrum door de Minion DHF en de Minion DHR II te combineren. De reden hiervoor was dat ik voelde dat het oppervlak van de DHF goed rolt en je een goede voetafdruk geeft op hardpack, vette bochten en vertrouwen op natte wortels en rotsen. De DHR II voegde een hogere rolsnelheid en agressiever remmen toe.

Daarna heb ik aan de ‘extra’ tand gewerkt om je meer steun te geven wanneer je de fiets voorover leunt, zodat er een consistent gevoel helemaal op de zijknoppen zit. En dan heb ik het nog over mijn favoriete band aller tijden: de High Roller. De ingenieurs van Maxxis en ik kwamen met een vernieuwde High Roller-zijknop met zeer vergelijkbare kenmerken als het origineel. Maar met de steun die de extra tand je geeft, heb je de ultieme wingman als je hard snijdt in een vlakke bocht. ”

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Maxxis Assegai EXO+/TR
Uw waardering
Klantvragen
Geen vragen
Wilt u zelf een vraag stellen?
Vragen?