Een goede binnenband voor je fiets is belangrijk voor je rijplezier. Een licht exemplaar zorgt ervoor dat je minder energie nodig hebt om de wielen in beweging te krijgen maar is vaak wat poreuzer (iets vaker je banden oppompen) en lekgevoeliger. Goede binnenbanden zijn netjes afgewerkt op de naad en hebben een goed bevestigd kwaliteitsventiel. Wij leveren enkel binnenbanden van kwaliteitsmerken waar wij vertrouwen in hebben.
Filteren

Fiets binnenband kopen? Goede binnenbanden voor je fiets maken het verschil

Een essentieel onderdeel van de fiets zijn binnenb anden. Een binnenband is hetgene wat lucht in je fietsband gaat houden. Meestal is een binnenband een rubber soort slang die je oppompt met je fietspomp om zo je fietsbanden op de juiste druk te krijgen. Voor de meeste fietsen is de binnenband dus onmisbaar.

Waaruit bestaat een fietsbinnenband?

Een fietsbinnenband bestaat vrijwel altijd uit butyl. Dit butyl is een zeer elastisch en tegelijkertijd luchtdicht materiaal voor je fiets binnenband. Dit butyl van je binnenband bestaat uit een bepaald rubbermengsel, omdat ieder merk zijn eiegen rubbermengsel heeft zijn er ook kwaliteitsverschillen in binnenbanden voor de fiets. Schwalbe claimt bijvoorbeeld voor hun Schwalbe binnenbanden een extreem langdurige luchtdichte en elastische eigenschap van de binnenband. Voordeel van een hoge elasticiteit van een fiets binnenband kan zijn om er veel verschillende fietsbandmaten mee af te dekken.

De betere binnenbanden zijn vaak gemaakt door vulkanisatie in een vorm, dat noemt men vormbinnenbanden. Die binnenbanden hebben een gelijkmatiger wanddikte waardoor deze binnebanden lichter zijn en waarbij de lucht in de binnenband beter wordt vastgehouden.
Goedkope binnenbanden zijn vaak autoclaafbinnenbanden. Die goedkope binnenbanden zijn prima als je voor weinig geld een fiets binnenband wilt hebben. Maar de goedkope fietsbinnenbanden zullen lucht minder goed vasthouden en hebben meer variatie in de dikte van de binnenband.

EEen fiets binnenband heeft natuurlijk ook een ventiel, het ventiel wordt in de regel door vulkanisatie aan de binnenband bevestigd wordt.

In ons assortiment zijn er veel verschillende soorten binnenbanden te vinden. Voor ieder type fiets kun je een geschikte binnenband scoren. Of je nou een wielrenner, mountainbiker, e-biker of gravel biker bent, wij hebben de binnenband die past bij jouw fiets! De soorten binnenbanden die wij aanbieden zijn:

Wat voor soort binnenbanden zijn er?

Belangrijkste is natuurlijk de maat voor je fiets binnenband. Daarnaast zijn er binnenbanden die speciaal voor een bepaald doel zijn gemaakt. Een binnenband voor een stadsfiets wil je graag dat die niet te makkelijk lek gaat. Een binnenband voor een racefiets moet een hoge druk aankunnen en liever niet te zwaar zijn. Voor je mountainbike of gravel fiets binnenband wil je dat de binneband ook goed kan omgaan met schokken van offroad trein. Voor e-bikes moetn de binnenband extra sterk zijn en veel gewicht aankunnen. Als fietsen krijg je vroeg of laat te maken met een lekke binnenband. Daarom is het makkelijk om altijd een extra fiets binnenband bij je te hebben tijdens het fietsen. Een lekke binnenband voor je fiets kun je makkelijk oplopen tijdens je fietsrit. Een binnenband voor je fiets kun je meenemen in je fietstas, stuurtas of zadeltas. Vergeet ook niet een handige fietspomp voor onderweg of co2 patroon mee te nemen.

Binnenband ventielen

Fiets binnenbanden zijn er met 3 ventielen, de meeste sportieve fietsen maken gebruik van een Frans / Presta ventiel. Dat is een dun ventiel dat tegen hoge durk kan. Binnenbanden voor een stadsfiets met lage druk hebben vaak een Hollands / Dunlop ventiel. Het autoventiel is een dik ventiel dat op goedkope fietsen vaak zit. Let op dat binnenbanden voor je fiets met een autoventiel of een hollands ventiel niet passen in een fietsvelg die is gemaakt voor een binnenband met Frans ventiel.

Welke maat binnenband moet ik hebben?

Als je voor het eerst gaat zoeken naar nieuwe binnenbanden dan zul je zien dat er erg veel maten zijn. Let op dat de inchmaat van een binnenband niet alles zegt. Wij raden aan om altijd naar de ERTRO maat op je fiets binnenband te kijken en op basis daarvan je binnenband voor de fiets te kiezen. De maat binnenband je nodig hebt kun je aflezen op de buitenband van je fiets. .

Merken fiets binnenbanden.

Er zijn erg veel merken die fiets binnenbanden maken. Wij verkopen onder andere fiets binnenbanden zoals CST binnenbanden, Schwalbe binnenbanden, Continental binnenbanden, Trivio binnenbanden, Vittoria binnenbanden, Challenge binnenbanden

 

 

Wanneer moet ik een nieuwe binnenband voor mijn fiets kopen?

Mogelijk moet u een nieuwe binnenband voor uw fiets kopen als de bestaande binnenband lek is, beschadigd is of na verloop van tijd versleten is. Enkele tekenen dat u mogelijk uw binnenband moet vervangen, zijn:

  • Lekke band: Als je een lekke band hebt, is dit vaak een teken dat de binnenband lek of gescheurd is en vervangen moet worden.
  • Uitstulpingen of bobbels: Als u uitstulpingen of bobbels opmerkt op het oppervlak van de binnenband, kan dit een teken zijn van een langzaam lek of andere schade.
  • Barsten of scheuren: Als de binnenband barsten of scheuren heeft, of als deze broos of stijf is, is het wellicht tijd om deze te vervangen.
  • Leeftijd: Als uw binnenband oud is en al meerdere jaren in gebruik is, kan deze meer vatbaar zijn voor lekke banden en moet deze mogelijk worden vervangen, zelfs als deze geen zichtbare tekenen van schade vertoont.

Als je je binnenband moet vervangen, is het belangrijk om de juiste maat en het juiste ventieltype voor je fiets te kiezen. De maat van de binnenband wordt bepaald door de maat van de band, die meestal op de zijwand van de band staat gedrukt. Het ventieltype kan een Presta-ventiel of een Schrader-ventiel zijn en moet overeenkomen met het ventielgat op uw velg. Het is ook een goed idee om tijdens je ritten een reservebinnenband en een reparatieset mee te nemen, zodat je snel een lekke binnenband kunt vervangen en weer op pad kunt.

Wat is een goede binnenband voor mijn fiets?

De beste binnenband voor je fiets hangt af van een aantal factoren, zoals het type fiets dat je hebt, de bandenmaat en de rijomstandigheden. Er zijn echter een paar algemene zaken waar u op moet letten bij het kiezen van een binnenband:

Maat: De binnenband moet de juiste maat hebben voor uw band. De maat staat meestal op de zijwand van de band en is ongeveer 700x23c of 26x2.1.

Ventieltype: Er zijn twee soorten ventielen: Presta en Schrader. Zorg ervoor dat je een binnenband kiest met hetzelfde ventieltype als het ventiel op je velg. Presta-ventielen zijn dun en hebben een borgmoer, terwijl Schrader-ventielen dikker zijn en lijken op de ventielen van autobanden.

Materiaal: De meeste binnenbanden zijn gemaakt van rubber of een rubbersamenstelling, maar er zijn enkele duurdere opties die materialen zoals latex gebruiken, die betere prestaties kunnen bieden op het gebied van gewicht en rolweerstand.

Duurzaamheid: Zoek naar een binnenband die duurzaam en lekbestendig is. Sommige merken bieden prikbestendige of doornbestendige opties die lekke banden kunnen helpen voorkomen.

Merk: Blijf bij bekende merken die een goede reputatie hebben op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid, zoals Continental, Schwalbe of Michelin.

Uiteindelijk hangt de beste binnenband voor uw fiets af van uw individuele behoeften en voorkeuren. Het is een goed idee om aanbevelingen te vragen aan een plaatselijke fietsenwinkel of aan ervaren fietsers in uw gemeente.

Zijn er speciale binnenbanden voor mountainbikes?

Ja, er zijn speciale binnenbanden speciaal gemaakt voor mountainbikes. Binnenbanden voor mountainbikes zijn ontworpen om de ontberingen van off-road rijden aan te kunnen en betrouwbare prestaties te leveren op ruw terrein. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van binnenbanden van mountainbikes:

Breedte: Mountainbikebanden zijn breder dan racefietsbanden, dus de binnenbanden van mountainbikes zijn navenant breder. Gangbare breedtes voor binnenbanden van mountainbikes variëren van 1,75 inch tot 2,5 inch.

Dikte: binnenbanden van mountainbikes zijn vaak dikker dan binnenbanden van racefietsen, om een betere lekbestendigheid en duurzaamheid op ruw terrein te bieden.

Ventieltype: Mountainbike-binnenbanden worden geleverd met Presta- of Schrader-ventielen, afhankelijk van het ventielgat in de velg.

Materiaal: De meeste binnenbanden van mountainbikes zijn gemaakt van butylrubber, dat zorgt voor een goede duurzaamheid en lekbestendigheid.

Compatibiliteit: Zorg ervoor dat je een binnenband voor een mountainbike kiest die compatibel is met de bandenmaat en -breedte van je fiets. Sommige merken bieden binnenbanden aan die speciaal zijn ontworpen voor banden met een grotere maat, die steeds populairder worden op moderne mountainbikes.

Als je niet zeker weet welke binnenband het beste is voor je mountainbike, is het een goed idee om contact op te nemen met een plaatselijke fietsenwinkel of met ervaren fietsers in je omgeving. Ze kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste maat, het juiste type ventiel en het juiste materiaal voor uw rijstijl en terrein.

Zijn er speciale binnenbanden voor racefietsen?

Ja, er zijn speciale binnenbanden speciaal gemaakt voor racefietsen. De binnenbanden van racefietsen zijn ontworpen om licht van gewicht te zijn en een lage rolweerstand te bieden, wat de snelheid en prestaties op de weg kan helpen verbeteren. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van binnenbanden van racefietsen:

Maat: Racefietsbanden zijn doorgaans smaller dan die van andere soorten fietsen, dus de binnenbanden van racefietsen zijn ook smaller. Gangbare breedtes voor binnenbanden van racefietsen variëren van 18 mm tot 25 mm.

Ventieltype: Binnenbanden van racefietsen worden geleverd met Presta of soms speciale lichtgewicht ventielen, afhankelijk van het ventielgat in de velg.

Materiaal: Binnenbanden van racefietsen zijn vaak gemaakt van lichtgewicht materialen, zoals latex of synthetische rubbers, die een lage rolweerstand biedenweerstand en kan helpen gewicht te verminderen.

Dikte: Binnenbanden van racefietsen zijn doorgaans dunner dan binnenbanden van andere soorten fietsen, om gewicht te besparen en de rolweerstand te verminderen. Dit betekent echter dat ze meer vatbaar zijn voor lekke banden, dus het is belangrijk om een hoogwaardige lekbestendige optie te kiezen als u gaat rijden in gebieden met puin of ruwe wegen.

Merk: Blijf bij bekende merken die een goede reputatie hebben op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid, zoals Continental, Schwalbe of Michelin.

Als je niet zeker weet welke binnenband het beste is voor je racefiets, is het een goed idee om contact op te nemen met een plaatselijke fietsenwinkel of met ervaren renners in je buurt. Ze kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste maat, het juiste type ventiel en het juiste materiaal voor uw rijstijl en voorkeuren.

Welke merken staan bekend om binnenbanden voor fietsen?

Er zijn veel merken die binnenbanden voor fietsen maken, van bekende namen tot kleinere, gespecialiseerde fabrikanten. Enkele van de meest populaire en gerenommeerde binnenbandmerken zijn:

Continental: Een Duits bedrijf dat bekend staat om het maken van hoogwaardige binnenbanden voor racefietsen, mountainbikes en andere soorten fietsen.

Schwalbe: een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in banden en binnenbanden voor alle soorten fietsen, waaronder racefietsen, mountainbikes en toerfietsen.

Michelin: Een Frans bedrijf dat binnenbanden maakt voor racefietsen, mountainbikes en andere soorten fietsen.

Kenda: een Taiwanees bedrijf dat een breed scala aan banden en binnenbanden maakt voor alle soorten fietsen, waaronder racefietsen, mountainbikes en BMX-fietsen.

Vittoria: Een Italiaans bedrijf dat binnenbanden maakt voor racefietsen, mountainbikes en andere soorten fietsen.

Maxxis: een Taiwanees bedrijf dat binnenbanden maakt voor mountainbikes, BMX-fietsen en andere offroad-fietsen.

Bontrager: een dochteronderneming van Trek Bicycles, Bontrager maakt een reeks binnenbanden voor weg- en mountainbikes, evenals andere fietscomponenten.

Er zijn veel andere merken die binnenbanden voor fietsen maken, en de beste voor u hangt af van uw specifieke behoeften en voorkeuren. Het is een goed idee om wat onderzoek te doen en beoordelingen van andere fietsers te lezen voordat je een binnenbandmerk kiest.

Vragen?