Filteren

BMX-banden

BMX-banden zijn een specifiek type band dat is ontworpen voor gebruik met BMX-fietsen, dit zijn fietsen die zijn ontworpen voor gebruik bij freestyle- en stuntrijden. BMX-banden zijn over het algemeen kleiner en duurzamer dan andere soorten fietsbanden en zijn ontworpen om goede grip en schokabsorptie te bieden.

BMX-banden zijn er meestal in twee maten: 20 inch en 24 inch. De maat 20 inch is de meest voorkomende en wordt op de meeste BMX-fietsen gebruikt. De maat 24 inch wordt gebruikt op BMX-cruisers, dit zijn grotere BMX-fietsen die zijn ontworpen voor gebruik in de racerij.

BMX-banden kunnen glad zijn of een loopvlakpatroon hebben. Slick-banden zijn ontworpen om maximale snelheid te bieden en worden vaak gebruikt bij racen, terwijl banden met een loopvlakpatroon zijn ontworpen om meer grip te bieden en vaak worden gebruikt bij freestyle- en stuntrijden.

De breedte van BMX-banden kan ook variëren, sommige zijn zo smal als 1,75 inch en andere zo breed als 2,4 inch. Een smallere band is lichter en sneller, terwijl een bredere band zorgt voor meer grip en schokdemping.

Bij het kiezen van BMX-banden is het belangrijk om rekening te houden met het soort rijden dat je gaat doen en om een band te kiezen die geschikt is voor jouw behoeften. Je moet ook rekening houden met het terrein waarop je gaat rijden en een band kiezen met een geschikt loopvlakpatroon voor de omstandigheden.

Wat zijn bekende merken voor bmx banden

Er zijn veel merken die BMX-banden produceren, en enkele van de meest populaire zijn:

Maxxis
Kenda
Tioga
Vee Rubber
Schwalbe
Odyssey
Demolition
Cult
Merritt
Animal

Deze merken bieden een verscheidenheid aan BMX-banden met verschillende maten, profielen en breedtes, zodat rijders een band kunnen kiezen die past bij hun specifieke rijstijl en voorkeuren. Het is altijd een goed idee om wat onderzoek te doen en recensies te lezen voordat u BMX-banden koopt, om er zeker van te zijn dat u een product van hoge kwaliteit krijgt dat aan uw behoeften voldoet.

bmx banden van maxxis

Maxxis is een populair merk dat hoogwaardige BMX banden produceert. Hier zijn enkele van de meest populaire BMX-banden geproduceerd door Maxxis:

Maxxis Holy Roller: Dit is een populaire BMX-band die is ontworpen voor dirtjumpen en straatrijden. Het heeft een strak loopvlakpatroon dat uitstekende grip en lage rolweerstand biedt.

Maxxis DTH (Drop-The-Hammer): Dit is een lichtgewicht BMX-band die is ontworpen voor racen en dirtjumpen. Het heeft een glad loopvlakpatroon dat zorgt voor een lage rolweerstand en uitstekende acceleratie.

Maxxis Grifter: Dit is een veelzijdige BMX-band die is ontworpen voor gebruik op zowel onverhard als bestrating. Het heeft een laag profielprofiel dat zorgt voor een soepele rit en uitstekende grip.

Maxxis Torch: Dit is een snel rollende BMX-band die is ontworpen om te racen. Het beschikt over een directioneel loopvlakpatroon dat zorgt voor een lage rolweerstand en uitstekende tractie.

Maxxis Hookworm: Dit is een BMX-band met een hoog volume die is ontworpen voor straatrijden. Het heeft een groot, glad loopvlakpatroon dat uitstekende grip en een comfortabele rit biedt.

Deze Maxxis BMX-banden staan allemaal bekend om hun hoge kwaliteit en prestaties, en zijn populaire keuzes onder BMX-rijders van alle niveaus.

Wat zijn bekende bmx-banden van kenda?

Kenda is een ander populair merk dat hoogwaardige BMX-banden produceert. Hier zijn enkele van de meest populaire BMX-banden geproduceerd door Kenda:

Kenda K-Rad: Dit is een populaire BMX-band die is ontworpen voor dirtjumpen en straatrijden. Het heeft een multifunctioneel loopvlakpatroon dat uitstekende tractie en duurzaamheid biedt.

Kenda Small Block Eight: Dit is een lichtgewicht BMX-band die is ontworpen voor racen en dirtjumpen. Het heeft een laag profielprofiel dat zorgt voor een lage rolweerstand en uitstekende acceleratie.

Kenda Kontact: Dit is een veelzijdige BMX-band die is ontworpen voor gebruik op zowel onverhard als bestrating. Het heeft een glad loopvlakpatroon dat zorgt voor een comfortabele rit en uitstekende grip.

Kenda KWEST: Dit is een snel rollende BMX-band die is ontworpen om te racen. Het beschikt over een directioneel loopvlakpatroon dat zorgt voor een lage rolweerstand en uitstekende tractie.

Kenda Kinetics: Dit is een BMX-band met een hoog volume die is ontworpen voor downhill- en freeride-gebruik. Het heeft een groot, agressief loopvlakpatroon dat uitstekende grip en duurzaamheid biedt.

Deze Kenda BMX-banden staan allemaal bekend om hun hoge kwaliteit en prestaties, en zijn populaire keuzes onder BMX-rijders van alle niveaus.

 

Wat zijn bekende bmx-banden van tioga?

Tioga is een populair merk dat hoogwaardige BMX-banden produceert. Hier zijn enkele van de meest populaire BMX-banden geproduceerd door Tioga:

Tioga PowerBlock: Dit is een lichtgewicht BMX-band die is ontworpen om te racen. Het heeft een laag profielprofiel dat zorgt voor een lage rolweerstand en uitstekende acceleratie.

Tioga Comp III: Dit is een klassieke BMX-band die is ontworpen voor race- en freestyle-gebruik. Het heeft een klassiek gomwandontwerp en een glad loopvlakpatroon dat zorgt voor een comfortabele rit en goede tractie.

Tioga Street Block: Dit is een veelzijdige BMX-band die is ontworpen voor rijden op straat en in het park. Het heeft een multifunctioneel loopvlakpatroon dat uitstekende grip en duurzaamheid biedt.

Tioga FS100: Dit is een BMX-band met een hoog volume die is ontworpen voor freestyle-gebruik. Het heeft een groot, agressief loopvlakpatroon dat uitstekende grip en duurzaamheid biedt.

Deze Tioga BMX-banden staan allemaal bekend om hun hoge kwaliteit en prestaties, en zijn populaire keuzes onder BMX-rijders van alle niveaus.

 

Wat zijn bekende bmx banden van Schwalbe?

Schwalbe is een bekend merk dat diverse hoogwaardige fietsbanden produceert, waaronder BMX banden. Hier zijn enkele van de meest populaire BMX-banden geproduceerd door Schwalbe:

Schwalbe Table Top: Dit is een populaire BMX-band die is ontworpen voor dirtjumpen en freestyle rijden. Het heeft een multifunctioneel loopvlakpatroon dat uitstekende grip en duurzaamheid biedt.

Schwalbe Crazy Bob: Dit is een veelzijdige BMX-band die is ontworpen voor gebruik op zowel onverhard als bestrating. Het heeft een glad loopvlakpatroon dat zorgt voor een comfortabele rit en uitstekende grip.

Schwalbe Big Apple: Dit is een BMX-band met een hoog volume die is ontworpen voor straatrijden. Het heeft een groot, glad loopvlakpatroon dat uitstekende grip en een comfortabele rit biedt.

Schwalbe Nobby Nic: Dit is een populaire BMX-band die is ontworpen voor all-mountain rijden. Het heeft een agressief loopvlakpatroon dat uitstekende grip en duurzaamheid biedt.

Deze Schwalbe BMX-banden staan allemaal bekend om hun hoge kwaliteit en prestaties, en zijn populaire keuzes onder BMX-rijders van alle niveaus. Schwalbe staat ook bekend om zijn high-end tubeless bandentechnologie, die een betere lekbescherming en een lagere rolweerstand biedt in vergelijking met traditionele banden.

 

Wat zijn bekende bmx-banden van Odyssey en Demolition?

Odyssey en Demolition zijn beide bekende merken die hoogwaardige BMX banden produceren. Hier zijn enkele van hun meest populaire BMX-banden:

Odyssee:

Odyssey Path: Dit is een populaire BMX-band die is ontworpen voor allround rijden. Het heeft een multifunctioneel loopvlakpatroon dat uitstekende grip en duurzaamheid biedt.

Odyssey Aitken: Dit is een veelzijdige BMX-band die is ontworpen voor dirt-, street- en parkrijden. Het heeft een glad loopvlakpatroon dat zorgt voor een comfortabele rit en uitstekende grip.

Odyssey Tom Dugan: Dit is een BMX-band met een hoog volume die is ontworpen voor rijden op straat en in het park. Het heeft een groot, glad loopvlakpatroon dat uitstekende grip en een comfortabele rit biedt.

Demolition:

Demolition Momentum: Dit is een populaire BMX-band die is ontworpen voor dirt- en parkrijden. Het heeft een multifunctioneel loopvlakpatroon dat uitstekende grip en duurzaamheid biedt.

Demolition Rig: Dit is een veelzijdige BMX-band die is ontworpen voor gebruik op zowel onverhard als bestrating. Het heeft een glad loopvlakpatroon dat zorgt voor een comfortabele rit en uitstekende grip.

Demolition Hammerhead: Dit is een BMX-band met een hoog volume die is ontworpen voor rijden op straat en in het park. Het heeft een groot, agressief loopvlakpatroon dat uitstekende grip en duurzaamheid biedt.

Deze Odyssey en Demolition BMX-banden staan allemaal bekend om hun hoge kwaliteit en prestaties, en zijn populaire keuzes onder BMX-rijders van alle niveaus.

Vragen?