GPS Tracker inbouw

Wij bij Rat Bikes weten dat uw e-bike een kostbaar en onmisbaar bezit is, helaas weten fietsendieven dit ook maar al te goed. Niks is vervelender dan het gevoel dat uw fiets niet veilig staat of dat u uw fiets kwijt geraakt bent en zoeken maar weinig succes heeft.

Het gebruik van een track en trace systeem is een ideale oplossing om dit gevaar tegen te gaan (ook volgense de Fietsersbond). Het heeft een bewezen afschrikkende werking en gestolen fietsen worden bijna altijd weer teruggevonden.
De tracker bepaalt de locatie van de fiets en zorgt ervoor dat deze locatie verzonden wordt naar uw telefoon, op die manier raakt u de fiets nooit uit het oog.

Nu zijn er veel trackers maar wij hebben gekozen voor de beste en betrouwbaarste oplossing.
Het Delftse Tracefy is een bedrijf dat gespecialiseerd is deze vorm van fietsbeveiliging wiens oplossing wij op uw fiets kunnen installeren.

gps-tracker-tracify-fiets-diefstal

Eenvoudig te bestellen

De tracker van Tracefy kunt u bij Rat Bikes makkelijk bestellen. In principe doen wij ook altijd de installatie voor u aangezien dit een precies karwei is.
Bij het bestellen van uw e-bike kunt u deze als optie bij ons bijbestellen.

Direct bestellen? Klik hier om deze online te bestellen.

Heeft u al een e-bike? Ook dan is dit mogelijk. Na het maken van een afspraak kunt u langskomen voor de montage van de tracker op uw fiets.
Ook zult u verdere uitleg krijgen over het gebruik van de tracker en de mobiele app.

Voordelen van onze oplossing

- Een notificatie als uw fiets wordt verplaatst
- Inzage in alle gereden routes, afstanden, calorieën etc.
- Is uw fiets gestolen? Dan kun je er eenvoudig melding van maken en gaat de opsporingsdienst aan de slag.
- Realtime huidige locatie van de fiets
- Geofencing (virtueel slot op je fiets met notificatie bij beweging)
- Fietscomputer (afstanden, ritten, snelheden etc.)
- Onderhoudsplannen met notificatie mogelijkheid zodat we uw onderhoud tijdig kunnen plannen

Kenmerken fysieke tracker
- Zeer klein en door ons nagenoeg in iedere E-bike in te bouwen
- Tracker bevat verschillende sensoren zoals GPS, WiFi, shock sensor en Bluetooth voor optimale locatiebepaling.
- Voor het zenden en ontvangen van data is stroom nodig. De module krijgt haar power via de accu of motor van de e-bike en is tevens uitgerust met een kleine back-up batterij die – als de accu van de e-bike leeg is – nog zo’n week voeding geeft.

 

Professionele kosteloze montage

De tracker dient uiterst zorgvuldig geínstalleerd te worden om een goede werking te garanderen, daarnaast is het ook belangrijk dat de tracker mooi weggewerkt (en goed verborgen voor dieven) zit op of in de fiets. Dit zal dan ook altijd bij een ervaren fietsenwinkel gedaan moeten worden. Daarvoor bent u bij Rat Bikes aan het juiste adres.
Onze monteur zorgt ervoor dat het monteren en installeren professioneel gebeurd.

Heeft u uw fiets bij ons gekocht? Dan is de montage en installatie onderdeel van onze kosteloze service!
Heeft u uw fiets elders gekocht? Geen probleem! Wij zullen deze lastig klus voor slechts € 49 voor u in orde maken.

Kosten

De investering in deze GPS oplossing bestaan uit 3 gedeeltes.

- Hardware. De tracker zelf heeft een adviesprijs van € 179,-
- Inbouw in uw fiets. Kosteloos als u uw fiets bij ons heeft gekocht. Anders € 49,-
- Abonnement voor het dataverbruik en de functies van de app. De laatst bij ons bekende prijzen zijn daarvan € 49,95 of € 79,95 per jaar.


Korting op uw fietsverzekering

Het voordeel van het gebruik van Tracefy is dat er een korting van 20% komt kijken op de fietsverzekeringen van Kingpolis welke wij direct ook voor u in orde kunnen maken.
Voor meer informatie of vragen, neem hiervoor contact op met ons.

gps-tracker-fiets-bakfiets

Hoe werkt het?

De tracker maakt gebruik van GPS, een afkorting van Global Positioning System. Dit systeem is zeer sterk en daarmee is de tracker in staat om de locatie ten alle tijden nauwkeurig te bepalen. De tracker maakt naast GPS gebruik van sensoren als WiFi, schoksensoren en Bluetooth om de locatie optimaal te bepalen. Daarnaast maakt de tracker gebruik van de stroom van de accu van uw e-bike, wat als bijkomend voordeel heeft dat u op afstand inzicht kunt krijgen in of de batterij nog voldoende vol is of niet.
De tracker staat in contact met een bijbehorende app op uw telefoon, op die manier kunt u in één oogopslag zien waar u fiets zich bevindt, of de fiets niet omgevallen is, hoeveel kilometers u de afgelopen periode gefietst heeft en of de accu nog voldoende vol is.

Ook is het in de app mogelijk om de fiets vanaf afstand 'op slot' te zetten.
Dit registreert of de fiets van zijn plek bewogen wordt en zal dan direct een melding doorgeven aan uw telefoon. Is je fiets gestolen? Dan kun je er via de app eenvoudig melding van maken en gaat de opsporingsdienst aan de slag.

 

Fietsersbond, (2021). Tracefy GPS tracker voor E-Bikes. 

Vragen?